HEALTHY MEAL STANDARD uveden u osnovnu školu “Braća Ribar” u Sisku!

Novosti

Sljedeći nad standard koji želimo postići je da ovakve certifikate dobiju i ostale sisačke osnovne škole te da djeca navike iz škole prenesu i u svoje obitelji“ – naglasila je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

 

Healthy Meal Standard je prvi sustav u svijetu koji stvara uvijete za pravilnu prehranu prilagođenu svim potrebama svojih korisnika. Osnovnoj Školi Braće Ribar iz Siska je nakon uspješno provedenog procesa dodijeljeno čak 2 Healthy Meal Standard certifikata na period od 3 godine. Educirano je 42 djelatnika, uključujući 4 kuharice i prilagođeni su jelovnici prehrani koja odgovara za sve učenike škole.

„Od ove školske godine na području svih devet osnovnih škola učenici će imati tople i kuhane obroke, voće i povrće s naših OPG-a i sve će škole polako krenuti s educiranjem i certificiranjem s nutricionističkim preporukama. To konkretno znači da ćemo šećere zamijeniti medom, da ćemo jesti puno više voća i povrća. Stalo nam je da u školama osim kvalitetne nastave imamo i kvalitetnu prehranu. Sljedeći nad standard koji želimo postići je da ovakve certifikate dobiju i ostale sisačke osnovne škole te da djeca navike iz škole prenesu i u svoje obitelji“ – naglasila je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Diana Gluhak, magistra nutricionizma i pokretačica inicijative i jamstvenog žiga Healthy Meal Standard naglasila je da će osim djelatnika škole, biti educirani i roditelji, i to pravilnoj prehrani za skupine certifikata koje je škola primila. „Važno je naglasiti kako je ovo prva škola u Republici Hrvatskoj koje je uvela Healthy Meal Standard sustav. Svima nam je cilj da svako dijete ima mogućnost jesti prehranu prilagođenu svojim potrebama“ – zaključila je Gluhak.

„Zdrava prehrana je tendencija ove škole i ovog grada. Djecu od malih nogu treba učiti zdravoj prehrani, a upravo ovaj standard daje te vrijednosti. Uvođenje novog načina prehrane nije nikakav dodatni trošak jer su nezdrave namirnice zamijenjene novim, kvalitetnim i zdravim namirnicama. Naša djeca u jutarnjoj smjeni jedu kuhanu hranu pa tu nije bilo velikih izmjena, ali je poslijepodne više na jelovniku nema čokoladnih namaza ili slatkiša već samo zdravi namazi koji se pripremaju u našoj kuhinji“ – rekla je ravnateljica Vesna Šebek.

Healthy Meal Standard (HMS) certifikacija rezultat je uspješne suradnje Nutribullet inicijative koji je financirao opremanje nove školske kuhinje dok je Grad Sisak financirao nabavu stolova i stolica za blagovaonicu.

GAST SPLIT 2017.

Novosti

Udruga Zdravi Obrok Hrvatska je pozvana na svečano otvaranje sajma GAST koji se održao 01.03.2017. godine u Spaladium Areni u Splitu, te smo se pozivu rado odazvali.

Sudjelovali smo na prezentaciji “Sustav kvalitete u hrvatskom turizmu i ugostiteljstvu, sa slijedećim temama”:
• Certifikacija i standardizacija turističko – ugostiteljskog sektora,
• Prezentacija Certifikata i jamstvenog žiga Healthy Meal Standard uz Zepter kulinarsku prezentaciju
• TÜV Thüringen certifikacija kvalitete usluge i higijene u hotelijerstvu i ugostiteljstvu,Više

Konferencija za primijenjeni nutricionizam se u organizaciji Udruge Zdravi Obrok Hrvatska, održala 17.11.2016 u Hotelu Dubrovnik, Zagreb.

Novosti

Na Konferenciji su prezentirani novi vidovi pristupa marketingu hrani, zdravstvenom turizmu i zdravoj gastronomiji, proizvodnji hrane prilagođene potrebama pojedinaca ili grupa ljudi i IT tehnologijama u sektoru hrane kao bitnoj odrednici razvoja. Nutricionizam ili znanost o prehrani bavi se razmatranjem odnosa između čovjeka i hrane i sve što proizlazi iz tog odnosa, a upravo predavanja na ovoj konferenciji ukazala su na primjenu tih postulata u masovnoj prehrani. Svaka tema na konferenciji je  podržana je okruglim stolom s renomiranim moderatorima i članovima koji su dali svoj pogled a time i doprinos temi.Više

Konferencija modernog i dobrog okusa: Slatka dijetetika

Novosti
Slatka dijetetika 1

Pučko otvoreno učilište Zagreb nositelj je projekta Slatka dijetetika koji je završno predstavljen na Konferenciji održanoj 23. studenog u Zagrebu. Projekt je nastao uz partnerstvo Hrvatskog akademskog centra za primijenjeni nutricionizam (HACPN), a prepoznala ga je Europska unija financirajući iz Europskog socijalnog fonda, u okviru natječaja ¨Jačanje kapaciteta za obrazovanje-faza II¨, aktivnosti koje je provodila od 30. studenog 2015. do studenog 2016. godine.Više

BOSCH SMART SOLUTIONS, konferencija sa pametnim rješenjima za budućnost

Novosti

Jedna od vodećih kompanija u području tehnologije, tvrtka Bosch, u četvrtak 30. studenog 2016. je na zagrebačkom Velesajmu okupila stručnjake iz brojnih institucija na području Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine te visoke predstavnike tvrtke Bosch iz Njemačke i predstavila prvu regionalnu Konferenciju na temu pametnih rješenja – Bosch Smart Solutions. Pametna rješenja baziraju se na Internet of Things kako bi čovjek, upravljajući aplikacija na svojim pametnim sučeljima, živio ugodnije i kvalitetnije. Kroz zanimljiva, inovativna predavanja koja gledaju korak unaprijed u budućnost, Bosch je prikazao svoj glavni moto-simply connected. Tri su glavne teme konferencije: Pametni gradovi, Industrija 4.0  i Pametni turizam.Više

primjenjeni-nutricionizam-industrija-turizam

Konferencija Primjenjeni nutricionizam u industriji i turizmu

Novosti

Pozivamo Vas na prvu konferenciju udruge pod nazivom “Primjenjeni nutricionizam u industriji i turizmu”.

Udruga Zdravi Obrok Hrvatska s ciljem ostvarivanja djelatnosti u okviru promicanja nutricionizma, organizira prvu konferenciju naziva „Konferencija o primijenjenom nutricionizmu u industriji i turizmu“.
Jednodnevna konferencija ima cilj okupljanje profesionalaca povezanih sa hranom, turizmom, prehrambenom tehnologijom i IT sektorom.
Cilj konferencije je na jednom mjestu povezati vrhunske stručnjake, poduzetnike koji su stručnjaci u svojim područjima, industriju, Više

Priopćenje udruge – Preminuo dr.sc. Ignac Kulier

Novosti
ignac-kulier
Dr.sc. Ignac Kulier

Priopćenje udruge Zdravi Obrok Hrvatska

 

S iznimnom tugom vam javljamo da nas je 31.8. u tragičnoj prometnoj nesreći napustio dragi kolega i jedan od začetnika nutricionizma u Hrvatskoj, doktor znanosti gospodin Ignac Kulier.
Specijalist za dojenačku i dječju prehranu, nutricionist i tehnolog, bivši znanstveni suradnik Instituta Plive (kasnije Cedevite) svakako je jedan od najplodnijih pisaca stručne i znanstveno-popularne publicistike u Hrvatskoj.

Svojim dugogodišnjim djelovanjem pokriva oblast od širokog interesa za svakog čovjeka, a osobito na relaciji prehrana-zdravlje. Objavio je preko 60-tak stručnih i znanstvenih radova, knjiga, DVD i CD izdanja kao i mnoštvo edukativnih stručno-popularnih članaka koji su tiskani u najtiražnijim hrvatskim novinama.Više

Dario_Nakić

Ministar zdravlja Dario Nakić u Dubrovniku o boljitku za zdravstveni turizam

Novosti

Kako healthymealstandard.hr prenosi a dulist.hr objavljuje na nedavnoj Prvoj konferenciji o zdravstvu i turizmu predstavljena je potreba za poboljšanjem zdravstvenog turizma i njegovog doprinosa u RH.

Kako je udruga Zdravi Obrok Hrvatska kao regulatorno tijelo već poslala upit za nastavak suradnje s Ministarstvom zdravlja u Zavod za zdravstvene usluge u turizmu, pri navedenom ministarstvu, ne sumnjamo da je i sam ministar čuo o projektu Healthy Meal Standard koji bi u ovom slučaju trebao biti rješenje i donijeti taj dugo čekani iskorak Hrvatske kao članice EU prema vani.Više

Healthy Meal Standard predstavljen u novom broju Nacionala

Novosti

Jučer (31.05.2016.) u novom broju političkog tjednika Nacional, predstavljen je Healthy Meal Standard od osnivačice Diane Gluhak. (Visoku rezoluciju PDFa ćemo objaviti u petak, najkasnije slijedeći ponedjeljak.)

U ovom broju na čak 4 stranice možete saznati sve detalje oko standarda pa i udruge Zdravi Obrok Hrvatska, od nastanka ideje do danas.

Još jednom je napomenuto zašto je HMS važan kao takav za ljude s posebnim prehrambenim potrebama…

Više

16. hrvatska konferencija o kvaliteti

Novosti

Dana 20.5.2016. u Poreču se održava 16. hrvatska konferencija o kvaliteti u organizaciji Hrvatskog Društva za Kvalitetu, koji su ujedno i članovi Udruge Zdravi Obrok Hrvatska.

HDK je predvodnik u promicanju kvalitete u Hrvatskoj u svim segmentima društva.

HDK aktivno podupire kvalitetu šireći na društvenu zajednicu znanja iz upravljanja kvalitetom i potiče razmjenu ideja, informacija, iskustava i novih spoznaja o kvaliteti.

HDK potiče primjenu principa upravljanja kvalitetom u hrvatskom gospodarstvu i javnom sektoru radi stalnog poboljšavanja učinkovitosti poslovanja.Više

  • 1
  • 2