Priopćenje udruge – Preminuo dr.sc. Ignac Kulier

ignac-kulier
Dr.sc. Ignac Kulier

Priopćenje udruge Zdravi Obrok Hrvatska

S iznimnom tugom vam javljamo da nas je 31.8. u tragičnoj prometnoj nesreći napustio dragi kolega i jedan od začetnika nutricionizma u Hrvatskoj, doktor znanosti gospodin Ignac Kulier.
Specijalist za dojenačku i dječju prehranu, nutricionist i tehnolog, bivši znanstveni suradnik Instituta Plive (kasnije Cedevite) svakako je jedan od najplodnijih pisaca stručne i znanstveno-popularne publicistike u Hrvatskoj.

Svojim dugogodišnjim djelovanjem pokriva oblast od širokog interesa za svakog čovjeka, a osobito na relaciji prehrana-zdravlje. Objavio je preko 60-tak stručnih i znanstvenih radova, knjiga, DVD i CD izdanja kao i mnoštvo edukativnih stručno-popularnih članaka koji su tiskani u najtiražnijim hrvatskim novinama.

Pored navedenog, bio je predavač za treći stupanj polaznika na Fakultetu za fizičku kulturu u Zagrebu i na Medicinskom fakultetu u Splitu. Bio je član povjerenstva za suplemente Ministarstva zdravstva RH. Isto tako bio je redovni član Akademije medicinskih znanosti u Zagrebu. Bio je i član podgrupe za dodatke prehrani u povjerenstvu za pregovore s EU.

Zahvalni za cjelokupni doprinos znanosti i iskoraka koje je napravio u prehrani, počivao u miru.

Ministar zdravlja Dario Nakić u Dubrovniku o boljitku za zdravstveni turizam
Konferencija Primjenjeni nutricionizam u industriji i turizmu